ЯК ЗРОБИТИ БІЛЬШЕ ПРОДАЖІВ ПРИ ТИХ САМИХ ВИТРАТАХ НА РЕКЛАМУ?
Хороше питання, а Ви давно визначали конверсію з продажів? Ні? Ну що ж, тоді розберемось в цьому детальніше, а ще розглянемо:
“Ой звучить якось складно, важкі, незрозумілі слова і як це має відображатись на продажах?”, - може подумати частина з Вас, але насправді все дуже просто і я Вам це доведу. Буде цікаво, отож погнали!

І так, у Вас є бюджет на рекламу і ви активно обробляєте заявки, як результат з цього Вам неодмінно має надійти трохи грошей, адже із заявок прийшов клієнт.
Якщо ж в процесі обробки заявок буде використовуватись технологія продажів, то гроші будуть не “трохи” надходити, а поповнюватись у значно більшому розмірі і різниця буде капітальною.
Розглянемо це на конкретному прикладі:
У Саші кожного місяця з реклами надходить 60 заявок від клієнтів. З цих 60 заявок він приводить 6 потенційних клієнтів, тобто конверсія Саші 10%.
Після того як Саша почав використовувати технологію продажів із тих самих 60 заявок він почав приводити 15 потенційних клієнтів щомісяця. Тобто його конверсія збільшилася до 25%.
У результаті Саша збільшив продажі у 2,5 рази при тому ж бюджеті на рекламу і це лише перший місяць впровадження технології, яка ще навіть до кінця не є відшліфованою. Це вражаючий результат, задоволений Саша - отримав набагато більший прибуток, задоволені його покупці - отримали товар, який максимально задовольняє їх потреби.

Оце так технологія, звичайно, ніхто з нас не хоче втрачати додатковий прибуток, але що ж потрібно зробити для того щоб отримати таку чималеньку надбавку?

Напевно, кожен із нас зустрічав таких продавців, яких зовсім не хвилює покупка їх товару. Вони не знають нічого про нього і не хочуть знати, навіщо “напрягатись”, якщо можна жити легше, абсолютно не зацікавлені в продажах, їх думки виглядають приблизно так:
Якось не дуже хочеться купувати у такого продавця.

На щастя, існує інший тип, які горять своєю роботою, прекрасно знають переваги та недоліки товару, які проблеми можуть виникнути під час використання та як їх вирішити, чому ціна відрізняється від конкурентів. А ГОЛОВНЕ вони чітко розуміють як правильно подати себе та свій товар клієнту, щоб він без сумнівів зрозумів, що це життєво необхідна річ і як він до сих пір жив без неї.
Отож, якщо ж продажі виглядають саме таким чином, то це означає, що в компанії впроваджена технологія продажів.

Чомусь для багатьох бізнесменів є очевидним те, що зберігати чи виробляти продукт не дотримуючись технології НЕ МОЖНА❌❌❌, бо через це можна втратити основні його властивості. Наприклад, замість цементу Ви отримаєте пісок, замість будинку - сарай, а замість морозива - крем. Але в технології продажів ЧОМУСЬ це не є очевидним, і багато хто вважає, що їх не обов’язково дотримуватись - саме через це такі підприємці і втрачають можливість отримати постійних клієнтів, і як наслідок додатковий прибуток.

Спробуймо розібратись, що ж собою представляє технологія продажів?
Хмм..виглядає непогано, але що це все означає?

Розберемо детальніше:
  • простими словами, схема продажів - це така блок-схема, по якій потрібно провести, “протягнути” клієнта, зробити все для того, щоб він прийняв рішення купити товар. Для цього потрібно бути ініціативним та вести діалог. Дуже погано, коли продавець поступається покупцю, тоді клієнт дізнається, що хотів про товар і не здійснює покупку. Саме для таких випадків і необхідна технологія продажів, для того, щоб продавець завчасно знав по якій схемі йому потрібно провести клієнта. Приклад схеми продажів:

  • наступним є скрипт - це те, що потрібно говорити на кожному етапі схеми продажів, особливо, що потрібно говорити, коли клієнт заперечує, коли йому щось не подобається або взагалі каже, що піде подумає.

  • навчання, продавцю не можна просто дати схему для самостійного опрацювання, адже тоді ми можемо залишитись без результату. З продавцем необхідно потренуватись, навчити його, продати йому, ”прогнати” кілька разів по цій схемі, для того, щоб сам продавець в першу чергу розумів, що дана схема ефективно працює і міг приносити результат.

  • і останнє контроль і коригування технології, цей етап є необхідним, адже жоден створений документ не працює вічно, Вам потрібно буде постійно вдосконалювати технологію, навіть під час самих продажів, доводити її до ідеального стану. У продавця виникатимуть проблеми, які Ви маєте допомогти йому вирішити, тільки так Ви зможете продавати краще і більше.

Ну тепер все чітко і зрозуміло.

АЛЕ, не всі підприємці та керівники підприємств вважають технологію продажів ефективною і прибутковою, у них є свої власні погляди щодо продажів, де вони “розуміються краще”.
Розглянемо їх УПЕРЕДЖЕННЯ:
  • 1
    Шукати супер-продавця, який прийде і все продасть.
    На жаль, якби нам цього не хотілося, але таких продавців НЕМАЄ. Проте, не все так погано - є ініціативні продавці, які вміють працювати, їх навчили технології продажів, вони вміють це застосовувати, їх контролюють. І тільки тоді, Ваш продавець може “перетворитись” на омріяного супер-продавця, що використовує навички продавати швидко і багато
  • 2
    Продавець звучатиме як робот, клієнтам це швидко набридне.
    Звичайно, що продавець звучатиме як робот, якщо йому не пояснити як правильно він має звучати, що відповідати клієнтам, як себе поводити при відмові в покупці. Це все через те, що впроваджуючи технологію продажів, потрібно навчити продавця, потренувати на практиці, бачити як це все виглядає в реальній ситуації. Продавець має розуміти скрипт, вміти його правильно застосовувати, і що ВАЖЛИВО - не потрібно говорити клієнтам завченими фразами, особливо, коли це стосується дорогих продуктів, потрібно зрозуміти суть скрипта і вміти її донести. Правильно навчений продавець не звучатиме як робот
  • 3
    Ніхто не продаватиме краще ніж я.
    Найчастіше ми це можемо почути від директора компанії, топ-менеджера, які продають самі і ще не делегували продажі. Насправді, у таких осіб є дуже багато інших обов’язків, які “лежать на їх плечах” і вони просто фізично не встигають це все контролювати, у них не вистачає часу “гратись” з клієнтом і доводити його до покупки товару. Через це ефективніше, якщо за продажі відповідатиме інша навчена людина, у якої це буде єдиним і основним обов’язко
Як бачимо, дані упередження є безпідставними і не завжди дієвими. Тому, якщо правильно застосовувати технологію продажів - включати всі етапи і дотримуватись їх, то навіть, на перший погляд, безнадійний бізнес може принести хороший результат.

ПІДСУМУЄМО:

Отже, якщо ж Ви ще досі не впровадили систему продажів, то Ваш оборот нижчий ніж міг би бути приблизно на 50%. З нашого досвіду збільшення продажів відбувається в 2-3 рази після впровадження технології. Якщо ж у Вас є технологія, але десь недопрацьована, то саме там може знаходитись 10-30% обороту, тому обов’язково доробляйте свої схеми, скрипти, навчання, контролюйте своїх менеджерів і результат Вас приємно здивує. Вкладіть лиш один раз ресурси і отримайте віддачу кожного місяця - це не потребує збільшення витрат на рекламу.

Що ж конкретно робити для того, щоб впровадити технологію продажів? Розпочніть малювати схему продажів прямо зараз, щоб не впустити додатковий прибуток. Якщо ж Ви чудовий комунікатор, то у Вас обов’язково все вийде без жодних проблем, а в результаті кількість постійних клієнтів збільшиться, дохід примножиться в декілька раз, а Ваш бізнес неодмінно буде процвітати.

Про технологію продажів є дуже багато інформації в Інтернеті - як скласти скрипт, як має виглядати блок-схема. АЛЕ якщо Ви хочете, щоб технологію продажів склали конкретно для Вашого бізнесу, то Ви потрапили за адресою - замовити це можна у нас. Залишайте заявку на сайті і ми неодмінно з Вами звяжемось.

Також, на нашому YouTube є відео, де це все можна послухати:
Буде ще багато цікавого контенту - адже це не все, клієнту можна продати 2, 3 раз, тобто зробити вторинні продажі, це набагато дешевше ніж залучати нових клієнтів і це роблять вкрай рідко в малому бізнесі. Тому, якщо Вам цікава дана тема обов’язково підписуйтесь на наш YouTube та отримуйте корисні знання.